Vårda skorna och använd dem längre

Ett par skor får stå ut med en hel del slitage under sin livstid. Se man inte till att vårda dem rätt kommer detta vara betydligt kortare än det behöver också. Bra skovård behöver dock inte vara väldigt dyrt eller ta mycket tid, vilket betyder att man kan få mycket värde för den tid och de pengar man faktiskt spenderar på det.

Växla mellan paren

Efter man har använt ett par skor en hel dag är det bäst att låta dem vila en dag innan man sätter på sig dem igen. Genom att växla mellan olika par skor varje dag kommer skorna få tid att återhämta sig och på så sätt håller de längre.

Använd skoblock

Skoblock är en fantastisk uppfinning som hjälper skorna att hålla formen och undvika många av de små veck som annars uppstår som man använder dem. Detta gäller huvudsakligen skor av material som skinn, läder och liknande. Butiker som Skolyx säljer skoblock i det klar bästa materialet: cederträ. De hjälper även till att absorbera fukt och hålla bort dålig lukt.

Använda skohorn

Det är på tok för många som tar på sig skorna antingen genom att trycka ned foten i dem eller haka tag i bakkappan med ett finger och dra ut dem. Detta sliter ordentligt på bakkappan i det långa loppet. Ett enkelt skohorn löser detta elegant och är dessutom mycket mer bekvämt för foten (och fingrarna).

Impregnera skorna

Fukt och väta kan slita hårt på skorna under vissa tider på året. Slaskigt vinterväder kan vara ett av de värsta problemen. Vill man se till att skorna överlever detta är det bäst att impregnera dem. Se till att välja rätt typ av impregneringsmedel för materialet skorna består av. Sajten Allers har några bra tips för detta. Impregnera helst skorna utomhus då medlet kan vara sådant man inte vill andas in.