Vårda dina badkläder

Vi går mot ljusare och ljusare dagar och vi börjar så sakteliga tina fram från vinterns mörka omfamning. Sedan nyåret har kampen om att hinna forma kroppen inför 2016 års strandhäng pågått och årets badkläder designades för länge sedan och finns troligen redan i din butik.

Badkläderna – både hatade och älskade och i många fall ett nödvändigt ont. Under 1800-talet bar kvinnor stora badklänningar när de skulle bada, klänningarna var tillverkade av ull eller flanell och hade tyngder i nedersta fållen för att hindra dem att flyta upp. Männen bar kroppsnära dräkt med långa ärmar och ben. 1907 använde simmerskan Annette Kellerman en hel baddräkt med bara armar och ben under en tävling och blev arresterad för blottning. Den tvådelade baddräkten kom under 1930 talet men fick inte någon större genomslagskraft. Inte förrän 1946 föddes ordet bikini.

Bad sommar skojNumera är både bikinis och baddräkter lika populära allt beroende på smak och tycke. Årets badmode har en del ovanliga skärningar och skarpa kontraster som man kan se i en tidig artikel från chic. Alla ser nu inte ut som modellerna i artikeln och som tur är finns det fler och fler som säljer badkläder med stora storlekar också.Kanske har några utav er redan hunnit börja snegla på vilka badkläder som ska införskaffas i år men visste du att du ska behandla dina badkläder lite annorlunda jämfört med dina vanliga kläder eftersom de slits av att vistas i sol, klor, sand och salt.

Du bör skölja upp dem i vanligt vatten efter varje bad, oavsett vilket vatten du badat i. Undvik att få hudlotion eller olja på badkläderna vilket förstör tyget. Badkläder ska aldrig eller så sällan som möjligt tvättas i tvättmaskin, det räcker att tvätta dem i kallt vatten och mild tvål. När badkläderna ska torka så häng helst upp dem i ett mörkt rum, ofta hänger vi dem på tork i solen vilket bleker tyget. De bör alltid lufttorka, aldrig köras i centrifug eller torktumlare, för varma temperaturer kan krympa eller förstöra elasticiteten i tyget. Se till att badkläder är helt torrt innan de läggs undan.