Sportmode

Sportiga plagg är bekväma både som träningskläder och som mysplagg eller till vardags. Gränsen mellan träningsplagg och vardagsplagg har suddats ut mer och mer, och träningsskor syns i alla sammanhang.

Många vill ha en mer aktiv livsstil, och med snygga och samtidigt bekväma kläder blir det lättare att leva aktivt. I bekväma skor blir promenaden trevligare, men man kan samtidigt känna sig snygg. Det finns många snygga jackor och tröjor i bra kvalitetsmaterial. De är både snygga, sköna och har många användningsområden. Den som är ute efter att uppdatera sin garderob med sportigt mode hittar mycket att välja mellan på Länna Sport. Här finns allt från sportiga överdelar till snygga tights och sportiga skor.

Träningstrend

SportmodeTränings- och hälsotrenden ökar ständigt. Fler och fler vill bli vältränade, sportiga, starka och hälsosamma. Detta reflekteras numera även i klädmodet. Det är trendigt med en sportig stil på många plagg, dessutom används träningskläder mer och mer till vardags. Snygga träningsskor syns överallt på gatorna, både på personen ute på löprundan, på promenad med barnvagnen, eller på fika med kompisarna. Svenska Dagbladet har skrivit en artikel om hur modeskapare alltmer satsar på att designa sportinfluerade kollektioner. Många klädmärken satsar på en egen träningskollektion för att vara med och konkurrera på den marknaden. Starka färger och unika mönster blir vanligare bland träningskläder, och utbudet i olika prisnivåer ökar. Samtidigt har träningstrenden även integrerats med det ”vanliga” modet, och sportiga plagg blandas ofta med smycken och högklackat. Exempelvis är det populärt med sportiga korta shorts till höga klackar eller färgglada träningsskor till snygga jeans.