Sommarmode

Redan när sommaren börjar blekna bort och hela Sverige omsluts av höstens kallare väder är det många som längtar till nästa sommar. För en del är man redan där i både tanke och handling.

Modet sommaren 2014Sommarmodet för 2014 har nämligen redan både planerats och till viss del börjat marknadsföras. Inte så att produkterna har nått butikerna än men det går ändå att läsa på nätet om vad vi kan förvänta oss för mode.

Det som framförallt kommer karakterisera 2014 är färger. Troligtvis kommer det inte bli någon eller några enstaka färger som dominerar vilket gör att plaggen kan ha en hel del olika färger. Dessutom har det blivit helt accepterat att använda många olika färger på samma sommarplagg. Det har tidigare varit vanligt på klänningar som fångar upp sommarens alla färger men detta har alltså nu även spridit sig vidare på övriga plagg.

När det gäller badkläder så följer de även med det övriga modet i färgval även om det skiljer en del mellan kvinnor och män. Att ha färgglada badshorts för männen har varit inne länge men den svarta bikinin och baddräkten har länge dominerat stränderna. Svart kommer även finnas kvar under 2014 oavsett om det är hel baddräkt eller bikinimodell som väljs. Däremot kommer turkos, blå och lila vara färger som gärna matchas mot de svarta delarna på badkläderna.

Vilken modell av bikini som kvinnorna kommer att välja är helt efter tycke och smak. Individuella val har alltid varit på mode, så länge man inte sticker ut för mycket. Men så länge man håller sig till de mer klassiska som strap, push up, eller bikinitopp bör man inte dra blickarna till sig i för stor utsträckning. Skillnaden mellan de olika modellerna kanske inte ser så stora ut men framhäver personens figur på olika sätt.