Sommarens härliga dammode

Äntligen är sommaren här och det är dags att byta om till ett lättare och mer säsongsbetonat mode. Sommarsäsongen 2020  bjuder på en hel del färg och glädje i sina stilar. Det handlar inte om att lyfta fram en specifik trendfärg, utan snarare är det en hel regnbågspalett som är inkluderad, i nyanser av bland annat cerise, grönt och gult. Plaggen får gärna vara mönstrade i stora blommönster, och kombineras med generöst överdimensionerade accessoarer och guldfärgade detaljer, som halsband, armband och glasögon i vintagestil. Mycket av inspirationen känns igen från 1960- till1980-talen, med utsvängda byxor, discokragar och karakteristiska tryck.

Jackan – ett nyckelplagg

Jackan är ett nyckelplagg denna sommar – inte minst här i Skandinavien där vi inte alltid kan lita helhjärtat på vädrets makter. Det finns ett stort utbud av modeller att välja mellan, med allt från klassiska trench coats, regnjackor i glansiga material och ”utanpåskjortor”, till mer skräddade kavajer, som kan bäras med tillhörande byxa eller separat. Hur som helst får vardagsjackan gärna vara lite åt det större hållet. Därutöver vill många av oss investera i en snygg och välsittande funktionsjacka, för sommarens vandring, båtliv och sköna kvällar i trädgården. På Dixon.nu hittar du många snygga varianter för att passa alla smaker.

Retro, materialfokus och hantverksdetaljer

Förutom den bejakande färgglada trenden syns denna sommar också mer avskalade och lugna tendenser. Material som denim och läder är vanligt förekommande, det sistnämnda gärna som shorts. En löst sittande kostym i pastell eller grått har många användningsområden, kanske med en bralette undertill, för den modiga, medan den klassiska herrvästen gör en bejublad och fruktad come back. Västen kan i sin tur bäras antingen ovanpå en bohemisk storskjorta, eller som en del av klassisk herrkostym i tre delar. Här passar också hantverksinfluerade detaljer och spetsar in som accessoarer. Det kan även röra sig om puffärmar eller semitransparenta tyger, som ger en flyktigt skir känsla av midsommar.