Skor för olika årstider

Alla årstider kräver olika typer av skor och gärna mer än ett par så de kan få en chans att vila. Det är viktigt att skorna får en chans till återhämtning efter en hel dags vandring. Oavsett årstid så gäller det att vi tar hand om de skor vi har, de håller längre och mår mycket bättre med rätt omvårdnad.

Vinter

Under de kallare perioderna som vintern kan vara så vill vi gärna ha lite robustare skor som håller oss varma om fötterna och klara vinterns snö och slask. Beroende på väderlek och kyla så anpassar vi våra skor därefter. Fryser vi om fötterna så fryser vi om hela kroppen.

Våren

När våren börja komma så blir det att plocka fram skorna som passar för den årstiden. Det är alltid trevligt att efter vintern få plocka undan kängorna och ta fram lite lättare skor som passar för årstiden.

Sommaren

När temperaturen ute börjar stiga och värmen slår emot oss när vi går ut så kanske det är sandaler eller enklare varianter av skor som vi använder oss av. Sneakers är vanliga sommarskor som många väljer att använda.

Hösten

Höstrusket kräver sina skor som tål lite mer, riktigt regniga dagar så kanske stövlar är det som önskas gå i. Vattentåliga skor är i alla fall något som vi gärna tar på oss då vi går ut om hösten.