Nytt i höst

Mobiltillbehör är en marknad som ökat enormt sedan dagens smartphones kom. Du kan idag köpa skal och fodral och matcha efter vilken outfit du väljer. Skalen är relativt billiga och detta gör det roligt att ha många att välja mellan. Idag kan du till och med designa ditt eget mobilskal, allt för att få vara unik, annorlunda och sticka ut.

Dagens mobilKort historia om mobilen

Mobilen uppstod då radion mötte den fasta telefonen. Den första fasta telefonen framtogs av Magnus Ericsson 1876. 1911 var det ett par som ville ta telefonen ett steg längre och försökte då montera en telefon i en bil, kopplad till vanliga telefonledningar. Detta fungerade bra, så länge bilen stod stilla. Mobiltelefonen däremot härstammar, som vi tidigare skrivit, från radion. När radion började likna en telefon, var på 1920-talet när polisen började använda walki-talkien för att kommunicera poliser emellan. Dock var detta fortfarande endast en radioenhet, det gick inte att kommunicera via dessa och en telefon. Den första reguljära radiotelefonstationen togs i bruk 1936 och 1956 anslöts radiosystemet till de fasta telefonnätet. De första mobiltelefonerna var enorma med tillhörande väska och station, långt ifrån hur mobilen ser ut idag. Dagens smartphones har dock bara funnits ett par år och tekniken går fortfarande framåt.

Pimpa din mobil

Idag är det inte bara mobilmodell och årsmodell man pratar om, stort fokus har lagts på alla tillbehör du kan ha till din mobil. Eftersom dagens smartphones är ganska intetsägande är det via tillbehören, det vill säga skalen och fodralen, vi visar vår stil och hur vi vill framstå. Eftersom skalen idag är ganska billiga finns det möjlighet att ha många olika skal att byta mellan, beroende på outfit. Ska du på en fest är det lite extra att även ha ett mobilskal som matchar de övriga smyckena och accessoarerna. Idag finns också möjlighet att designa ditt eget mobil skal. Genom att designa skalet själv får du verkligen var unik med ditt skal, du kan få det exakt som du vill och är definitivt ensam om det. Vill du följa trenderna för i höst även på din mobil så är det mycket metall som gäller i höst, strass och stenar i silver, guld och brons är väldigt hett. Så satsa på att designa ett skal med mycket ”blingbling” så kommer du definitivt ha den trendigaste mobilen i höst.