Mode och musik

Musik och mode hör ihop, det är ett som är säkert och ingen speciell nyhet. Det går hand i hand så att säga och som musiker är det lika viktigt att välja stil på kläderna för att förstärka den musik som man framför. Vi som lyssnar på artisterna ser deras outfit och tar efter, det är rätt enkelt. 

Rock mode

Det visuella är väldigt viktigt vid framförandet av musiken, det kan gälla på konserter och då man gör en video för till exempel Youtube. Modet beror mycket på vilken musikstil det gäller, är det rockmusik som gäller så är det rockiga kläder man använder. Inom rockmusik så är det väldigt vanligt med tryck med bandets logga på och svarta jeans. För det mesta är det svart som gäller inom mode för rock fansen och musiker. Detta går att bryta av med en röd snusnäsduk eller bälten med nitar.

Rock mode

Rockabilly Mode

Denna musik och modestil hänger kvar sedan 40 & 50-talet, med brylcreme i håret för honom och tupperat hår för henne. Det är lätt att man snackar retro när man prata om Rockabilly, men det är ju precis vad det handlar om. Ett försök att se ut som Elvis kanske, ett par tajta byxor, en skjorta i vintagestuk och sen på med skinnpajen så är allt på plats. Ett par boots så är det fulländat för honom. För henne är det frågan om färgglada kreationer, det kan vara röda prickiga kjolar eller kläder med motiv av frukter. Rosa och svart är en vanlig kombination eller en gul pennkjol och en knallröd kofta. Det är inte nödvändigt alls med högklackat för damerna utan fungerar utmärkt med en låg klack.

Rockabilly mode