Matcha rätt

Att klä sig i matchande kläder är för vissa en enkel och självklar sak att göra. För andra är det betydligt svårare då de inte ens har känslan för att rosa, rött och orange inte passar ihop i samma outfit.

För dessa gäller det att undvika de värsta misstagen och nöja sig där. De som däremot tycker om att matcha hela outfiten på ett snyggt och modemässigt sett har en hel del att tänka på. Det räcker nämligen inte längre att ha en passande tröja till byxan. Eller att skjortans färger tas upp i något annat plagg. Att matcha sin outfit handlar lika mycket om att väva samman allt man har på sig (och med sig) i samma stil.

Klädseln är första steget. Den bör förmedla den personlighet man har på ett eller annat sätt. Då blir det inte enbart värmande plagg utan även ett sätt att visa omgivningen vem man är och vad man står för.

Nästa steg blir accessoarerna så som örhängen, halsband, armband eller glasögon. Det är attiraljer som kan göra en snygg person till ännu snyggare, en tuff person riktigt cool osv. De förstärker klädseln och dess image.

Det sista steget blir att tänka på de saker man har med sig. En del har en arbetsväska eller handväska var man än går. Det blir då en del av outfiten. Även om inte alla har väska med sig så har nästintill alla med sig sin smartphone. Av den anledningen har dagens smartphone blivit en del av outfiten hos många. Modellerna är relativt lika men med ett personligt skal förvandlas den annars anonyma telefonen till något betydligt personligare. En detalj som självklart kan matcha jackan, väskan eller något annat.