Matcha din outfit

Vilken klädstil man har talar mycket om till omgivningen vem man är. Det är till exempel stor skillnad på att möta en person klädd i pösiga byxor och munkjacka med huvan dragen över huvudet mot att möta en rakryggad man i kostym bärandes en portfölj.

Den ena behöver inte vara varken trevligare eller otrevligare än den andre men många är snabba att döma utifrån den klädkod som personen har på sig. Men det är inte bara kläderna som avgör vad vi förmedlar till vår omgivning. En outfit kan förändras radikalt genom att man avvänder olika accessoarer för att lyfta fram en image eller personlighet.

Smycken är en mycket stor kategori accessoarer som just kan göra denna förändring. Den propert klädda mannan kanske inte upplevs lika trevlig om han har stora tatueringar och mängder av piercing ansiktet. Samtidigt kan piercing vara både snyggt och effektfullt på någon annan. Allt beror på vem man är och hur man klär sig i för övrigt. Det som är fult eller skrämmande på någon kan vara snyggt och attraktivt på någon annan.

En halskedja kan lika gärna vara en liten tunn kedja som knappt syns till att vara uppbyggd av tjocka länkar och väga flera kilo.

Smycken kan alltså göra mycket stor skillnad och det gäller att matcha sin outfit. Att låta allt man bär förmedla samma budskap. Detta oavsett om det är att man vill smälta in bland dagens ungdomar eller vara affärsman. Tänk på kläderna – men glöm inte accessoarerna.