Manligt mode

Hösten är här och det behövs lite tips och inspiration för alla män är därute på vad som gäller för i höst. Vill du vara riktigt trendig i höst ska du satsa på en snygg stickad polotröja till ett par snygga chinos som du toppar med ett par klassiska kängor, då är du helt på banan i höst.

PolotröjanDen absolut hetaste trenden för i höst är polotröjan. Ska du använda den under en kavaj är det den finstickade polotröjan du ska välja medan du till ett par snygga jeans kan välja en grovstickad polotröja, det är en riktigt friluftsklassiker. Genom att införskaffa några snygga polotröjor slipper du halsduken i höst samtidigt som du är väldigt trendig och rätt i tiden.

På överdelen

På överdelen kommer det in lite mer färger i höst jämfört med tidigare och du kan se färger som röd, senapsgul och grön. Plaggen är i höst mer ”skräddarsydda” där de ska se stilrena, klassiska och rena ut. Gillar du t-shirtar ska du i höst satsa på enfärgade enkla tröjor med detaljer som sömmar och skärning som utmärker sig. Välj gärna en T-shirt med asymmetrisk ringning där det kan finnas en knäppning på sidan som detalj. Annars är finstickade tröjor ett säkert kort, som du gärna kan bära en skjorta eller pikétröja under. Vid finare tillställningar är kavajen det självklara valet, vilken du också kan välja en finstickad polo under för att sticka ut. Satsa på en figurnära kavaj som ser ”arbetad” ut. En bra sida att hitta inspiration på är kingmagazine, där du hittar allt du som man behöver veta om trenderna för i höst.

På nederdelen

På nederdelen gäller samma stil som på överdelen, att välja skräddarsydda plagg som inger stil och kvalité. Chinos byxan har kommit tillbaka starkt de senaste åren och det är fortfarande den som gäller i höst. Satsa gärna på chinos i lite olika färger för att variera din stil och outfit. Snyggt för i höst är ett par gröna chinos till en marinblå överdel, riktigt snyggt. Gillar du inte chinos funkar det alltid med ett par snygga jeans men satsa på jeans i mer hela färger och inte med så mycket slitningar. Försök hitta en jeansmodell som är mer klassisk och stilren.

Under byxorna är det bra att satsa på ett par snygga underkläder för att matcha den övriga outfiten. Idag finns många bra märken att välja bland och den mest trendiga modellen är, som tidigare år, boxermodellen. Här gäller samma som för övrig outfiten att hitta en modell som känns stilren och klassisk. En hemsida med bra utbud till en bra peng är Wahlmansklader.se, en nätbutik med ett brett sortiment med många modeller som passar väl in i modet för i höst. En favorit är en klassisk boxermodell i randigt tyg i marinblå och vitt.