Klä dig för fest

maxiklänning

Feminint och skräddarsytt är två ledord för höstmodet 2013. Det kommer att komma in mer starka färger i garderoben som blandas upp med de klassiska färgerna svart och vitt. De jordnära tonerna kommer allt mer som hösten kryper på, skulle vi välja en färg som symboliserar höstens mode skulle det bli grön.

Dam mode

Designen för kläderna i höst är en blandning av skräddarsytt och retro där mönster och spännande tryck ställs mot enkla och oförstörda klassiska plagg. ”Candy Couture” är en stil som skapats under året där den punkiga stilen blandats upp med det rosa, flickromantiska. En riktigt snygg och uttrycksfull stil. Transparenta tyger är också väldigt hett för i höst och välj gärna plagg som har en del ”glipor” och visar stora partier hud.

Klänningar

maxiklänningLånga klänningar, eller maxiklänningar, är fortfarande hett efter sommaren, i alla modeller och färger. Maxiklänningen är verkligen en klänning som passar alla och som gör att man känner sig mycket uppklädd och vacker. Denna klänning är ett mycket feminint och elegant plagg och ingen annan klänning modell kommer i närheten av den känsla som maxiklänningen ger.

Den damiga klänningen är också helt rätt där det stora ledordet är skräddarsytt. Tänk dig modet på klänningar från tidigt 50-tal där klänningarna är välsydda och damiga. Är du obekväm att bära klänning är även det maskulina tillbaka i den övrigt kvinnliga garderoben. En skräddarsydd kavaj till ett par klassiska chinos funkar väldigt bra också på festen.

Accessoarer

Smycken och accessoarer ska i höst vara stora och synas för att fånga uppmärksamhet och blickar. Silver är ett material som slagit stort, satsa gärna på ett smycke, antingen halsband, armband eller örhänge och låt se bli fokus för hela outfiten. Vill du ha med en väska på festen är de små kuvertväskorna tillbaka, i många olika färger och former. Väskan är i övrigt en bra accessoar att antingen tona ner eller klä upp din festoutfit så den känns rätt.

Herr mode

kostymHerrmodet är ett mode som inte ändras lika fort och modet för hösten 2013 är ganska likt tidigare under året. För att matcha det kvinnliga modet är en skräddarsydd kostym med en sidenskjorta under helt rätt för i höst. Tycker du att kostymen känns för uppklädd kan du välja ett par välsydda chinos till en snygg kavaj för att skapa ett klassiskt välklätt uttryck. Har du svårt att veta hur kostymen eller kavajen ska sitta, vilken storlek du ska välja, finns en bra artikel om det på herrtidningen King. Där du får hjälp att hitta den perfekta kostymen för festen.

För att nämna något nytt så är galoschen tillbaka, om du själv vill föra in den i din garderob igen får du själv avgöra. Att det är het, är ett faktum.