Hudvård

Huden är en mycket känslig del av människans kropp. Detta gäller särskilt ansiktets hud som är svår att skydda från yttre påverkan.

Åldrandet får sitt kanske tydligaste uttryck i ansiktets hud. Med stigande ålder bli huden tunnare och mindre elastisk. Ådringar och rynkor blir följden. Det alltmer ökande solandet kan också ge negativa effekter på hyn.

Särskilt för kvinnor har det utvecklats en global jätteindustri för produkter som ger såväl faktiska som upplevda effekter på hyn. På senare år har även manliga hudvårdsprodukter börjat bli allt vanligare.

Skönhetsbehandlingar

Bakom en del av hudvårdsindustrin finns det kvinnliga skönhetsidealet. Alla de goda egenskaperna som man vill att ens hud ska ha går att finna genom produkter och behandlingar av olika slag. Utbildade dermatologer kan ge goda råd i butiken eller i salongen. Numera kan man finna de flesta av de produkter som används vid behandlingar i butiker och på nätet.

Hudvårdsprodukter

De vanligaste produkterna är fuktkrämer, rengöringskrämer, rengöringsvatten, solkrämer och anti-aging krämer. De kan vara relativt billiga eller ganska dyra. Urvalet är praktiskt taget obegränsat. Det kan därför vara svårt att hitta den produkt som passar en själv bäst och till ett pris som man tycker är rimligt.

Lyx

En snyggt förpackad hudvårdsprodukt från L’Oréal, Givenchy eller Dior är för många kvinnor höjden av lyx. Män, som ofta har svårt med fantasin när det gäller att välja present, har här sin möjlighet.

Hälsa

Något vi skrivit om tidigare är vikten av att även vårda insidan. Äter du en bra och näringsrik kost med mycket frukt och grönt mår du bättre och får dessutom bättre hy. Regelbunden motion gör också under för hälsan och känner du dig bättre, ser du som regel bättre ut.

Handla på nätet

Även många av de mest välkända märkena går numera att köpa på nätet.