Hitta din stil

Kläder

Stil

Din kroppstyp spelar en viktig roll när det gäller att hitta en passande men ändå personlig stil. Alla typer av kläder passar förstås inte precis alla. Det viktigaste när det gäller kläder är dock att du själv trivs i kläderna du har valt att bära. Be gärna om hjälp på affären när du handlar så kan du få råd om vad som passar just din kroppstyp, och utgå sedan därifrån.

Ett bra tips kan vara att göra ett moodboard, då kan du se vilka färger och kombinationer du tycks falla för rent spontant. Tips om hur du gör ett sådant finner du här. Utmaningen ligger sedan i att kombinera plaggen du gillar på ett sätt som gör att du får outfits. En tumregel är att satsa på snygga basplagg – enfärgade tröjor, skjortor och jeans – som sedan piffas upp med mer spännande accessoarer eller enstaka udda plagg.

Accessoarer

Accessoarer är något som både män och kvinnor kan satsa på, ett enkelt sätt att uppdatera en annars vardaglig outfit till något mer trendigt eller festligt. En scarf, fluga, ett par snygga pumps eller en dyr klocka sätter verkligen pricken över i:t. Även här kan du frossa i olika färger, och byta allt efter humör och säsong, i denna artikel har vi tidigare skrivit om hur du som man kan tänka när du väljer dina accessoarer.

Det har nu blivit alltmer accepterat, till och med trendigt, för män att använda smycken, och det öppnar onekligen upp för många nya, spännande kombinationer i modevärlden.