Fixa vårskorna

När våren kommer är det dags att lägga undan vinterskorna och plocka fram sina sneakers och andra sommarskor. Men vad bör man tänka på innan man förpassar sina vinterskor till förrådet? Här kommer våra tips för att dina skor ska hålla sig fina ännu längre.

Hel och ren

Ett tips som kan verka självklart men som ofta förbises är att rengöra skorna innan du packar undan de. Att lägga några minuter på att tvätta av skorna och se till att de inte har lera eller liknande på sig är jättebra om du vill att skorna ska hålla sig fina till nästa gång du tänker använda de. Se också till att laga skorna om någonting skulle vara trasigt. Ju längre du väntar desto svårare att laga.

Håll formen

En sak som tyvärr är väldigt vanlig är att man slänger ihop alla sina vinterskor i en påse och sen slänger in den i ett förråd. Detta är inte bra då skorna kan tappa formen och bli skadade av detta. Ett hett tips är därför att använda skoblock eller liknande för att se till att skorna håller formen.

Förebygg

Något som kanske är försent nu men som tål att tänka på i framtiden är att vara försiktig med dina skor i det vardagliga livet. Använd hjälpmedel som skohorn och knyt upp dina skor innan du tar av de. Detta för att inte skorna ska behöva trampas av eller liknande. Genom att vara försiktig så kommer skorna att hålla längre.

Detta var bara några tips men något du bör tänka på är att skor (och även kläder) mår bäst av att förvaras på ett sätt som inte förändrar deras passform.