Byt stil för en kväll

När halloween eller någon annan festlighet  närmar sig så är det för oss modeintresserad alltid en möjlighet att sticka ut lite extra. En maskerad skapar en möjlighet att testa de där modestilarna som man missade eller helt enkelt inte fick genomleva. 

maskByt personlighet

Med byte av kläder kan det även följa byte av personlighet. Många skådespelare nämner ofta hur enormt viktig klädseln kan vara för att komma in i en karaktär, något som man säkert känner igen sig i om man någon gång själv har klätt ut sig. Så varför inte välja några kläder som du normalt sett aldrig skulle burit?

Res i tiden

En annan stor fördel med maskerader är möjligheten att testa klädstilar från årtionden som för länge sedan passerat. Detta kan självklart vara ironiskt i form av en hockeyfrilla men även ett seriöst försök att i alla fall för en kväll återuppliva flower power-stilen. För att införskaffa kläder i dessa annars bortglömda stilar går det i vissa fall att hitta fynd på second hand. Säkraste kortet är dock att köpa kläderna på en butik som specialiserat sig på maskeradprodukter. Där kan man hitta alla kläder som behövs i en och samma butik, oftast till ett mycket förmånligt pris.

Gå all out

Om man har tiden att lägga på en riktigt extrem utklädnad så finns det bland kändisarna mycket inspiration att hämta. På denna länken hittar vi en lista som innehåller hela 70 extrema utklädnader som är fyllda med diverse kändisar.