Årets kläder

Det finns en hel del plagg man ha under årets samtliga årstider. Ett par härliga och vackert skurna jeans och ett par mjuka leggings passar ofta lika bra i höst- och vintermörkret som under vår och sommar.Det samma går för  ett par mer alldagliga boots, sneakers och i vissa fall sportskor. Även skinnjackor, kavajer och kappor går att bära i alla väder. Om det bli kallt så lägger man dem helt enkelt på lager på ett mer matchande sätt.

Skaljackor är alltid mjuka och varma och kan alterneras mellan höst och vinter. I år finns en uppsjö av intressant skaljacksdesign som kan växlas mellan stretchtunnhet och starkare tyg. De lite dyrare modellerna är vindtätade och skyddar mot vatten men observera att de tunnare sorterna inte är lika slitstarka under vintern om du ämnar att göra en alpin resa.

Det är alltid klokt att ha en basgarderob med kläder som kan användas under hela året. När det gäller tröjor och pullovers funkar stickat och collegeinspirerat i alla väder. Det går alltid att klä upp eller ned dem beroende på vilken högtiden är. Som trenden ser ut under höst och vinter har det varma och stickade varit omåttligt populärt.

I sommargarderoben vill vi alltid klä oss lättare. Helst vill vi bära som få band på bikini som möjligt men samtidigt vill vi gärna inte sticka ut allt för mycket och för utmanande. Bikinitoppen skall ge ett bra stöd och gärna lyfta upp kroppen lite. De så kallade bandau-modellerna utan axelband har visat sig vara trend både i norra och södra i Europa och har säkerligen kommit för att stanna. Anledningen är att bikini-bhn anpassar sig till alla kroppar och åldrar.

De mer mönstrade bikinimodellerna har också varit på stark frammarsch. Om du vill visa på lite mer karaktär och kanske framhäva lite mer av en kroppsdel såsom rumpa väljer du en underdel som är mönstrad och kontrasterar den enfärgade överdelen. Om du på ett omvänt sätt vill visa mer av byst väljer du en mönstrad överdel och en bikinidel med en fixerad färg.